Kunstbus

Kunst en cultuur snuiven

Kunstbus Nijkerk rijdt ieder seizoen naar interessante, mooie of ontroerende culturele evenementen. Vijftigplussers uit Hoevelaken, Nijkerkerveen en Nijkerk kunnen zich hiervoor aanmelden. Het seizoen loopt van oktober tot en met april. U kunt kiezen uit verschillende voorstellingen. De ene keer gaan we naar een toneelstuk, ballet of musical, de andere keer naar een concert, opera, museum of een stad met bezienswaardigheden. De prijzen variëren van € 40 tot € 100. Alles wordt voor u geregeld: vervoer, toegangskaarten, fooi voor de chauffeur en een lunch als dat bij een evenement is inbegrepen. Er gaan altijd twee leden van het Kunstbus team mee als begeleiders. Rollators en opvouwbare rolstoelen kunnen met de bus mee. Wij vragen rolstoelgebruikers om zelf voor een begeleider te zorgen die u de bus in/uit helpt en de rolstoel duwt. U kunt opstappen in Nijkerk en Hoevelaken.

Opera Madame Butterfly geannuleerd!

Een aantal UVV-leden heeft kaarten gekocht voor de voorstelling Madame Butterfly, op donderdag 29 februari aanstaande. De voorstelling zou plaatsvinden in Theater De Lampegiet te Veenendaal. Helaas is deze voorstelling geannuleerd. Wij ontvingen van het theater de mededeling dat De Nationale Opera van Oekraïne, vanwege logistieke problemen, het hen momenteel niet lukt om deze tournee doorgang te laten vinden. Wij vinden dit bijzonder spijtig en realiseren ons dat dit vervelend is voor diegenen die zich verheugd hadden op deze voorstelling. Er komt jammer genoeg geen nieuwe datum voor deze voorstelling en dus gaan we over tot restitutie van het aankoopbedrag. Deelnemers ontvangen nog een emailbericht van Kunstbus Nijkerk-Hoevelaken. De opera was de laatste voorstelling van het seizoen 2023/2024. Het Kunstbusteam gaat binnenkort aan de slag om het programma voor 2024/2025 samen te stellen. Ondanks het feit dat dit seizoen door deze annulering ietwat abrupt eindigt, vertrouwen we erop dat we in het komend seizoen weer een volledig programma kunnen presenteren en veel UVV-leden mogen verwelkomen!’

Nieuwe teamleden gevraagd

Door wijzigingen in het huidige team is de Kunstbus Nijkerk-Hoevelaken op zoek naar nieuwe enthousiaste teamleden. Kunstbus Nijkerk-Hoevelaken organiseert per theaterseizoen vier culturele uitstapjes waar inwoners van Nijkerk en Hoevelaken zich voor kunnen inschrijven. Deelnemers hoeven zich alleen maar aan te melden. Het team regelt de rest! De werkzaamheden omvatten o.a. het samenstellen van het programma, bijhouden van de inschrijvingen, afspraken maken met de busmaatschappij en begeleiding van de deelnemers bij de voorstellingen. Wilt u het team komen versterken? Stuur dan een email naar kunstbus@uvv-nijkerk.nl.

Vrijdag 26 februari 2024 vertrok de Kunstbus Nijkerk-Hoevelaken met 63 deelnemers naar de Stadsschouwburg in Nijmegen voor de musical De Hospita.
Simone Kleinsma schitterde in deze musical die speciaal voor haar geschreven is.Met haar oud-kostuumontwerper (Paul Groot) woont ze samen in een Amsterdams grachtenpand. Op een dag besluiten ze drie jonge studenten in huis te nemen omdat ze het huis niet meer kunnen betalen. Dit zorgt voor veel trammelant!
Een musical met ontroering, boeiende dialogen en humoristische confrontaties
De Hospita is een heerlijke avondvullende voorstelling.
De deelnemers waren dan ook zeer enthousiast en hebben volop genoten.’

Donderdag 21 december 2023 gingen we met twee bussen en 84 deelnemers uit Nijkerk en Hoevelaken richting het Afas Theater in Leusden voor het Classical Christmas Concert. We hebben genoten van een sfeervol kerstconcert met The Bach Choir & Orchestra of the Netherlands samen met Jan Vayne.  

Naast de bekende kerstklassiekers werden er twee beroemde werken van Vivaldi uitgevoerd door het barokgezelschap met als solisten sopraan Olga Zinovieva,
alt Melina Meschkat en sopraan Eva Schuurman. Tussendoor improviseerde Jan Vayne er lustig op los!
Als extraatje ontvingen de bezoekers na afloop een geschenkpakket met CD en cadeaubon. 

Uit de enthousiaste reacties na afloop kan geconcludeerd worden dat ook deze avond een succes was.

Het volgende evenement vindt plaats op vrijdag 26 januari 2024. We gaan dan naar de Stadsschouwburg te

Nijmegen voor de musical De Hospita.’

 

___________________________________________________________________________

Dinsdag 24 oktober ging de Kunstbus Nijkerk-Hoevelaken voor het eerst van het seizoen 2023/2024 richting Zeist naar het Figi Theater voor de toneelvoorstelling ‘Fokkers Blankers Tol’. 

Een avond met drie gevierde en formidabele actrices. De bezoekers hebben genoten van een toneelstuk over drie sterke vrouwen die langzaam beginnen te wankelen. De reacties op deze voorstelling waren dan ook zeer positief.  

Voor 21 december staat het Classical Christmas Concert gepland dat plaatsvindt in het Afas theater te Leusden.  

De inschrijving voor de diverse voorstellingen van Kunstbus Nijkerk-Hoevelaken is 12 per september gesloten.
Belangstellenden voor de voorstellingen van 21 december (Classical Christmas Concert

AFAS theater Leusden), 26 januari (Musical De Hospita / Stadsschouwburg Nijmegen) en  

29 februari (Opera Madame Butterfly / Theater De Lampegiet Veenendaal) kunnen op een wachtlijst geplaatst worden. Stuur hiervoor een mail naar kunstbus@uvv-nijkerk.nl. Indien er plaatsen vrijkomen, ontvangt men bericht van de organisatie.

Projectleider Vacature
Kunstbusteam Juul de Moel, Wilma Beitler, Joke Diephuis, Yvonne Nannings en Corine Epskamp
Kosten Zie hiervoor het programmablad
Info kunstbus@uvv-nijkerk.nl
Telefoon 033 – 246 01 15

 

Klik hier voor de flyer

Activiteiten vandaag

 

Dinsdag

08.45 Telefooncirkel
09.00 Moespluktuin
09.30 Koersbal
10.00 Biljarten
13.30 Scootmobielclub
13.30 Recreatief fietsen
14.30 Soos
18.45 Stijldansen 

Bekijk de agenda

Vervoersservice

Vraag vervoer aan

mt|shopping_basket|

Boodschappendienst

Steun het UVV Nijkerk

mt|computer|

Doneren of sponseren

Vrijwilliger worden?

Abonneer op onze nieuwsbrief.

‘ANBI status’ onder RSIN nummer 803682499