Kunstbus

Kunst en cultuur snuiven

Kunstbus Nijkerk rijdt ieder seizoen naar interessante, mooie of ontroerende culturele evenementen. Vijftigplussers uit Hoevelaken, Nijkerkerveen en Nijkerk kunnen zich hiervoor aanmelden. Het seizoen loopt van oktober tot en met april. U kunt kiezen uit verschillende voorstellingen. De ene keer gaan we naar een toneelstuk, ballet of musical, de andere keer naar een concert, opera, museum of een stad met bezienswaardigheden. De prijzen variëren van € 40 tot € 100. Alles wordt voor u geregeld: vervoer, toegangskaarten, fooi voor de chauffeur en een lunch als dat bij een evenement is inbegrepen. Er gaan altijd twee leden van het Kunstbus team mee als begeleiders. Rollators en opvouwbare rolstoelen kunnen met de bus mee. Wij vragen rolstoelgebruikers om zelf voor een begeleider te zorgen die u de bus in/uit helpt en de rolstoel duwt. U kunt opstappen in Nijkerk en Hoevelaken.

Kunstbus Nijkerk-Hoevelaken: programma  voor het seizoen 2023-2024

Toneelvoorstelling met Renée Fokker, Anne-Wil Blankers en Henriette Tol, een avond met drie gevierde en formidabele actrices op 24 oktober a.s. in het Figi Theater in Zeist

Op dinsdag 24 oktober a.s. vertrekt de Kunstbus als eerste naar het Figi Theater in Zeist voor een toneelvoorstelling met Renée Fokker, Anne-Wil Blankers en Henriette Tol, een avond met drie gevierde en formidabele actrices. Het is het verhaal  over drie zussen, een voorstelling vol ontroering en hilariteit. Op donderdag 21 december 2023 staat een ‘Klassiek Kerstconcert’ op het programma dat plaatsvindt in het Afas Theater in Leusden, samen met het Bach Orchestra of the Netherlands, pianovirtuoos Jan Vayne en de solisten sopraan Olga Zinovieva, sopraan Eva Schuurman en tenor Martinus Leusink. Te horen zijn Vivaldi’s Winter en bekende kerstklassiekers zoals Silent Night, God rest you merry gentlemen, Last Christmas, Ave Maria en O Holy Night. Het derde onderdeel van het programma van Kunstbus Nijkerk-Hoevelaken brengt de deelnemers op vrijdag 26 januari 2024 naar de Stadsschouwburg in Nijmegen voor de musical De Hospita met Simone Kleinsma en Paul Groot. De Hospita is een musical met ontroering, humor en herkenbare verschillen tussen jong en oud. Het speelt zich af in het hedendaagse Amsterdam en tegelijkertijd in het Parijs van de vorige eeuw. Een sterrencast zorgt samen met een live orkest voor een onvergetelijke avond! Als vierde en laatste onderdeel van het programma 2023-2024 van Kunstbus Nijkerk-Hoevelaken wordt op donderdag 29 februari 2024 afgereisd naar theater de Lampegiet te Veenendaal. Hier wordt Puccini’s  wereldberoemde opera Madama Butterfly  opgevoerd door de Nationale Opera van Oekraine, Odessa.

Nadere informatie over het programma, de kosten, de wijze van aanmelden, de spelregels en de opstapplekken in Nijkerk en Hoevelaken is opgenomen in de uitgebrachte folder.

Klik hier voor de folder

Belangstellenden kunnen tot 11 september a.s. zich aanmelden voor één of meerdere programmaonderdelen.

Projectleider Hanita Tijsseling
Kunstbusteam Juul de Moel, Wilma Beitler, Joke Diephuis, Yvonne Nannings en Maria Nolens
Kosten Zie hiervoor het programmablad
Info kunstbus@uvv-nijkerk.nl
Telefoon 033 – 246 01 15

 

Klik hier voor de flyer

Activiteiten vandaag

 

Zondag

Geen activiteiten

 

Bekijk de agenda

Vervoersservice

Vraag vervoer aan

mt|shopping_basket|

Boodschappendienst

Steun het UVV Nijkerk

mt|computer|

Doneren of sponseren

Vrijwilliger worden?

Abonneer op onze nieuwsbrief.

‘ANBI status’ onder RSIN nummer 803682499