Nijkerk, 2 maart 2022

Nijkerkse Fiets4daagse voor komende drie jaar weer op de kalender

Met de ondertekening van een aanvulling op de in 2018 getekend convenant door UVV Nijkerk, VOEK Nijkerk, IVN Nijkerk en de werkgroep Nijkerkse Fiets4daagse, staat deze fietsvierdaagse ook voor de periode 2022-2024 weer op de kalender. Hiermee is de toekomst van de Nijkerkse Fiets4daagse weer voor drie jaar verzekerd.
Bert de Graaf, voorzitter UVV Nijkerk: “De afgelopen vier jaar is met een onderbreking in het coronajaar 2020, jaarlijks in Nijkerk in de maand september de Nijkerkse Fiets4daagse met steeds tussen de 500-800 deelnemers succesvol georganiseerd. Een echte happening, die naast deelnemers uit Nijkerk ook de nodige deelnemers uit de rest van Nederland en zelfs uit onze buurlanden aantrekt.” Jan Verweij, voorzitter van de werkgroep Nijkerkse Fiets4daagse, vult aan: “Deze fietsvierdaagse is door de vele belevenissen onderweg extra aantrekkelijk voor de deelnemers. Het is niet alleen genieten van de brede omgeving van Nijkerk, maar door belevenissen als museumbezoek, bijzondere tuinen en andere bezienswaardigheden geeft het aan de Nijkerkse Fiets4daagse een bijzondere dimensie.”
De organisatie van de fietsvierdaagse ligt in handen van de Werkgroep Nijkerkse Fiets4daagse, waarbij gebruik wordt gemaakt van de expertise van de deelnemende partijen. De komende editie wordt gehouden van 12 september tot en met 15 september 2022 en de uit te zetten routes kennen de afstanden van ca. 30/35, 45/50 en 60/70 kilometer. De kortste route kan ook gereden worden door gebruikers van een scootmobiel en de start- en finishplaats voor alle deelnemers is het NSC-sportterrein aan de Luxoolseweg in Nijkerk. De Nijkerkse Fiets4daagse wordt geheel door bijdragen van deelnemers en lokale sponsors mogelijk gemaakt. Voor verdere informatie en inschrijven zie www.uvv-nijkerk.nl/nijkerksefiets4daagse.